Çarşamba, Haziran 03, 2009

Bilim Şenliği ve METEF Fuarı - 2009

Önce başlıkta geçen METEF'in ne olduğunu açıklamak lazım. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı yani METEF (bende fuara katılana kadar bilmiyodum) ülkemizdeki okullarda, mesleki ve teknik eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmenlerin ve öğrencilerin ürünlerini sergiledikleri bir etkinlik. METEF gerçekleştiği ilin Milli Eğitim Müdürlüğü katkılaryıla yapılıyomuş. Balıkesirde valiliğin de yardımı ile ilkkez düzenlenmiş. Umarım devamı da gelir. Buradan ve buradan fuarla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.



Balıkesir Üniversitesini temsilen bizlere yani BÖTE'cilerede(Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi akılda tutması zor bi isim :D) bir stant verildi bu sayade derslerde yaptığımız projeleri sergileme imkanı bulduk. 2 gün süren etkinliğe yaklaşık olarak 11000 öğrencinin katılacağı tahmin ediliyodu. Bu da yaptığımız projeler hakkında hem öğrencilerden hem de öğretmelerden dönüt almak için eşi bulunmaz bir fırsattı.

Elinde çay bardağı,yakasında yaka kartı ,projeksiyonun yanındaki pembe gömlekli, soldan dördüncü,sağdan ikinci (bu kadar ipucu yeter sanırım :D) arkadaş işte o benim :)

Projelerimiz ağırlıklı olarak ilk öğretim kademesindeki öğrencilerin düzeyindeydi ve genel olarak Flash programı kullanılarak hazırlanmıştı.
Birazda Fuarla ilgili gözlemlerimden bahsetmek istiyorum;
  • Zamane öğrencileri zehir gibi özellikle bilgisayar konusunda. Leb demeden çorumu anlıyolar o derece :D
  • Genç öğretmenlerin ilgisi biraz azdı. Görevinde birazdaha eski öğretmenler çok ilgiliydi. Okullarına bile davet ettiler bu konularda öğrencilerine bilgi vermemiz için. Seneye inşallah böyle bi etkinlik yapıcaz.
  • Balıkesirde ilkkez böyle bi etkinlik düzenlenmesine rağmen organizasyon güzeldi( En azından biz, ufak tefek bir kaç şey dışında her hangi bi aksaklıkla karşılaşmadık).Emeği geçen herkese teşekkür etmek boynumuzun borcu.
  • Genel kanı böyle bi etkinliğin seneye tekrar düzenlenmesi yönünde herkes açısından çok faydalı geçti çünkü. Konuştuğum yetkililerden öğrendiğim kadarıyla(onların yalancısıyım :D) Ekim ve Haziran aylarında tekrar dan böyle bi fuar düzenlenecekmiş hatta organizasyonun uluslar arası yapılması bile söz konusu imiş.
Sonuç olarak dolu dolu 2 gün geçirdim ve birazda yoruldum. Ayaklarım hala ağrıyo :(( . Ama bu yorgunluk, fuarın bana sağladığı fayda ile mukayese bile edilemez. Umarım ikincisinde hatta üçüncüsünde de aktif olarak yer alma şansım olur.

Hiç yorum yok: