Pazar, Ekim 04, 2009

MySQL "1045 - Access denied for user..." Hatası

Geçenlerde MySQL root şifresini değiştirme ihtiyacı duydum phpmyadmin yardımı ile değiştirdim. Fakat hemen ardından sayfayı yenile yaptığımda aşağıdaki hata ile karşılaştım.

1045 Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)


İnternette kısa bir araştırmadan sonra "config.inc.php" dosyasında phpmyadminin gerekli değişiklikleri yapmadığını öğrendim. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözdüm.

1- "config.inc.php" dosyasını açın

2- Aşağıdaki satırları bulun.
[$i]['user'] = 'root'; //MySQL user
$cfg['Servers'][$i]['password'] = ' '

3- ' ' arasına yeni şifrenizi yazıp kaydedin.

Ben bu şekilde sorunu çözdüm umarım sizinde işinize yarar...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Dostum sağol paylaşımın bende işe yarayacak. Ben hosting control panelinin şifresini değiştirdim siteye giremedim sendeki hatayı verdi. Senin yazını okuyunca şifreyi eski hale getirdim site geri geldi. Senin dediğin yöntemi yapmaya çalıştım ama bu işlerde yeni olduğum için phpmyadminde config.inc.php dosyasını bulamadım.(Bu yüzden şifreyi eski hale getirdim.) Bu dosyaya nasıl erişebilirim yardımını bekliyorum Şimdiden sağol

Esat ARSLAN dedi ki...

Merhaba @Şebelebettin,

Ben localde bu yöntemi kullanmıştım. "config.inc.php" Ubuntuda "/etc/phpmyadmin/" yolunda Windowsta ise (Wampserver için) \wamp\apps\phpmyadmin3.2.0.1" yolundaydı. Kullandığın hostta nerede bilemiyorum -ki değişiklik yapmaya yetkinde olmaya bilir.

Adsız dedi ki...

EYYVALLAH REYİZZ :)

Unknown dedi ki...

kesin çözüm, eline sağlık...