Pazar, Aralık 27, 2009

Staj Çilesi!!!

Başlık biraz sert olmuş olabilir aslında pek abartılacak bir çilesi yok stajın. Artı ve eksilerini ayrı kefelere koysak tabi ki artıları çok daha ağır basacaktır. Sonuç ta öğrenmenin en iyi yollarından biri tecrübe edinmektir. O yüzdendir ki staja karşı her hangi bir garezim yok. Bu yazıyı yazmamdaki sebep ise okul deneyimi hocamızın bu hafta bu konuyu uygun görmesi. Bu açıklamayı yapmaktaki amacım ise burada yayınladığım yazıyı sadece hocamızın değil şans eseri arama motorları sayesinde bu blogla karşılaşanların yazıyı okuma ihtimalleri olduğu için onların staj eğitimine karşı bakış açılarında olumsuz bir değişiklik yapmak istemememdir.

Mevzuya dönecek olursak stajda beni en çok zorlayan şey okulun uzak olması. Yürüyerek yaklaşık 30dk felan sürüyor. İşin garibi otobüs ile gitmek 30dk dan da fazla sürüyor. Bunu da bu hafta pazartesi gittiğimde tecrübe ettim. Adeta balıkesir turu attım otobüsle. Meğersem balıkesir baya büyükmüş.

Diyebilirsiniz ki "genç adamsın işin ne yürü" hatta "gece gündüz pc başında oturuyosun biraz yürü spor olur" tamam yazın yürüdüm de kışın ne yapacağım onu bilmiyorum. Neyse bakacağız artık bir çaresine.

Stajda ki diğer bir sorun "-ki bu sadece benim değil aynı zamanda okulunda sorunu" okulun lab'larında ki bilgisayarların çalışmaması. Her sınıfın 2 saat bilgisayar dersi var ama uygulama yapma imkanların yok. Sadece bilgi verebiliyoruz öğrencilere. Doğal olarak da gelecek haftaya kadar bir çok şeyi unutmuş oluyorlar. Aynı zamanda uygulama yapmadan anlatıla bilecek konuda pek yok. 2 saati sadece konu anlatarak doldurmakta zor oluyor. Hadi son 20 dk oyun oynayın veya bilgisayar başında bir şeyler yaparak vakit geçirin diyemiyoruz.

İkinci dönemi merakla bekliyorum. Staj okullarının değişeceği dedikodusu dönüyo ortalıkta. Bakalım ne olacak belki daha iyisi belkide daha kötüsü denk gelecek kısmet...

Hiç yorum yok: