Pazar, Şubat 28, 2010

VMWare "Exception Processing Message c00000a3..." Hatası

VMWare ile sanal makine oluşturup Ubuntu kurmaya niyetlendim. Fakat sanal makineyi oluşturduktan sonra makineyi başlatırken başlıktaki hata ile karşılaştım. Hatanın tam şekli aşağıdaki gibi

Exception Processing Message c00000a3 Parameters 75b6bf9c 4 75b6bf9c 75b6bf9c

Hatayı göz ardı edip kuruluma devam ettim. Kurulum sorunsuz gerçekleşti lakin sanal makineyi her başlattığımda aynı hatayı alıyodum. İnternette benzer sorunlarla karşılaşanlar varmı diye aramaya başladım. Bir kaç linkten sonra aradığımı buldum. Sürücülerle ilgili bir hataymış. Kimi HDD sinden kimi CD-Rom undan kimide disket sürücüsünden dolayı aynı hata ile karşılaşmış. O zaman dank etti kafama, benim pc de disket sürücü yoktu. Sanal makine de olmayan bir sürücüye bağlanmaya çalışıyo haliyle de bulamayınca hata veriyo tabi. Bende hemen sanal makinenin disket sürücü ayarlarından “Connect at power on” seçeneğindeki tiki kaldırdım ve sorun halloldu.


2 yorum:

Adsız dedi ki...

o ayarları nerden yapacaz

Esat ARSLAN dedi ki...

VMWare' ı programını açtık dan sonra sanal makineyi çalıştırmadan önce yani "start" demeden önce sağ tarafta sürücülerin(devices) olduğu kısım vardır. Orada floppy nin özelliklerine erişebilirsin.