Pazar, Mayıs 23, 2010

Pardus 2009.2 Beta Çıktı!

Özgürlükİçin topluluğu tarafından uzun bir süredir beklenen Pardus 2009.2'nin beta sürümü, FTP sunucumuzda yerini aldı.

Pardus 2009.2 Beta'yı bu adresten indirebilir ve kararlı sürüm duyurulana kadar karşılaştığınız hataları bildirerek geliştirme sürecine yardımcı olabilirsiniz. Yeni sürüm içeriğinde, özgün Pardus teknolojilerinin yeni özellikleri, güncellenmiş uygulamalar, oyunlar ve çok sayıda paket güncellemesi bulunuyor. Her seferinde daha sorunsuz güncel kurulumlar amaçlayan Pardus, yeni sürümde birçok sürprizle kullanıcılarını karşılayacak.

Her zaman olduğu gibi bu sürümün bir "deneme sürümü" olduğunu ve kararlı sürüme kadar bu sürümlerde bilinen ya da henüz fark edilmemiş hatalar olabileceğini hatırlatmak isteriz. Bu yüzden bilgisayarınızda sizin için önem taşıyan veriler varsa ya da yeterince deneyimli olduğunuzu düşünmüyorsanız, tavsiyemiz kararlı sürümü beklemeniz yönünde olacak.

Testlerde ve geliştirme sürecinde bizi yardımcı olmak isteyen kullanıcılarımız, karşılaştığı hataları http://hata.pardus.org.tr adresine bildirebilir.



Pardus 2009.2'ye Nasıl Geçebilirim?

Her sürüm öncesinde, beta ve RC (aday) sürümleri çıktığında, bu soruyu duymaya artık alıştık :). Öncelikle şunu söyleyelim, Pardus 2009.2 henüz çıkmadı. Bu haberle birlikte duyurduğumuz sürüm, "beta sürüm". Bir başka deyişle, çeşitli hataları içermesi muhtemel ve nihai sürüm çıkmadan önce mevcut hata ve uyum sorunlarının bulunması için çıkarılan bir sürüm.

4 Haziran 2010 akşamı çıkacak olan nihai sürüm öncesinde bu betayı, Pardus ekibine yardımcı olmak isteyen testçilere ve veri kaybetmekten korkmayan meraklı kullanıcılarımıza öneriyoruz..

Pardus 2009.2 Beta sürümünü bilgisayarlarına kuracak olan kullanıcıların, yaşadıkları sorunları forumumuza değil; doğrudan Hata Takip Sistemi'ne girmelerini tavsiye ediyoruz.

Pardus 2009.1 kullanıcıları nihai sürüm çıktığında, mevcut kurulumlarına ek bir işlem yapmadan, sadece güncellemeleri takip ederek bilgisayarlarını bu yeni sürüme yükseltebilecek. KDE 4.4.3, Amarok 2.3.0, Mozilla Firefox 3.6.3 ve %100 Türkçe OpenOffice.org 3.2, 2009.2'de heyecanla beklediğimiz yeniliklerden birkaçı. Uygulama güncellemeleri ve yeni eklenen özelliklerle 2009.2 sürümü, yepyeni teknolojilerle keşfedilmeye hazır bir şekilde gelecek.

Hiç yorum yok: