Cumartesi, Temmuz 17, 2010

Google'da Çift Kullanıcı Dönemi

Google'dan yeni bir hizmet daha. Google son dönemlerde devletlerle arasında ki problemleri çözmekle meşguldü. En son Çin ile bir kriz yaşamamışlardı. Hatta Çinden çekilme kararı alıp daha sonrada vazgeçmişlerdi ve Çinde Google'ın işletme ruhsatını yenilemişti. Çekilme yerine ülkedeki faaliyetleri daraltma yoluna gitmişlerdi. Ondan öncede ülkemize youtube giriş için konulan engeli kaldırmak için bir heyet göndermişlerdi. Bütün bunlardan sonra google'ın karizması biraz çizilmişti ve olumsuz bir intiba oluşmaya başlamıştı.

Tek bilgisayarla iki farklı kullanıcı

Google da bu olumsuzlukları silmek için ücretsiz hizmetlerini arttırmaya ve daha etkili hale getirmeye başlamış. Bu doğrultuda ilk adım tek bir bilgisayar iki kullanıcı için hizmet sunmaya başlayacak olması...

Bu sayede firmanın ücretsiz hizmetlerinden aynı anda iki farklı kullanıcı adıyla yararlanabileceğiz. Henüz test aşamasında olan bu hizmet Ayarlar menüsünden yapılacak ufak bir değişiklikle aktif olacak ve mevcut hesaptan çıkmadan başka bir hesapla google servislerinden yararlanmaya devam edebileceğiz.

Resimde de göreceğiniz üzere yararlanabileceğimiz servisler:Google Calendar, Google Reader, Google Docs, Google Sites ve Google Code.

Hiç yorum yok: