Çarşamba, Kasım 04, 2009

Dong dong dong!!! Zil çaldı haydi çocuklar sınıfa.


Üniversite de 4.yılımdayım, diğer bir ifade ile yolun sonundayım. Her son yeni bir başlangıçtır denir lakin yinede her son insanda bir burukluk hissi yaratıyor.Her neyse konuya dönecek olursak son sınıf olmanın gerektirdiklerinden biri olan staj eğitimime başladım. Okul deneyimi dersinde hocamız her hafta staj ile ilgili belirleyeceğimiz bir konu hakkında yazı yazıp bloğumuz da paylaşmamızı istedi. Bu haftaki konuyu tekbir başlık altında toplamak zor olsada genel olarak "İlk Gözlemlerimiz" diyebilirim. (Resim staj okulum olan Ali Hikmet Paşa İlköğretim Okulunun karlı bir havada çekilmiş güzel bir fotoğrafıdır.)

Pavlovun Köpekleri!!!

Stajda ilk farkettiğim tenefüs zili oldu. Öğrencilerle beraber derste hocaya dinliyordum birazcıkta sıkılmıştım :)). Aniden zil çaldı ve içimde garip bir sevinç belirdi. Evet tam 6 yıl aradan sonra tenefüse çıkmanın verdiği rahatlığı tekrardan hatırlamıştım. 6 yıldır sönmüş durumda olan bu duygu staj okulumdaki ilk tenefüs zili ile beraber tekrar canlandı ki aklıma ilk gelende Pavlov abimizin köpeklerinin zile karşı verdiği tepki oldu. Staj hocama çaktırmadan bir süre kendime güldüm:)).

Bu Yeni Nesil Çok Fena :)

Tenefüs den sonra dersi staj arkadaşımla beraber biz anlatmaya başladık. 4.sınıf öğrencilerine bilgisayarın temel donanım bileşenlerini anlatacaktık.Artık tribünden sahaya inmiştim. Sahada olmayı daha çok sevdim çünkü dersi anlatmak dinlemekten daha kolay gelmişti. Kontrolün bende olması açıkcası hoşuma gitmişti. Karşımda da ortalamanın üstünde bir öğrenci grubu olunca dersi anlatmak çok daha zevkli hale gelmişti. Gerçekten öğrenciler zehir gibiydiler bizden çok daha bilgili olacakları kesin lakin bunun yanında yaramazlardı da. Dersi kaynatma potansiyelleri çok yüksekti. Bu yüzden dersi anlatırken mümkün olduğunca konudan sapmamaya çalıştım. Bazı şeyler için biraz daha tecrübeye ihtiyaç var o da zamanla olur inşallah.

Birileri Bir şeyler Yapmalı

Okul iki ayrı binadan oluşmakta. Yaklaşık olarak 2300 öğrenci varmış. Bir hayli yüksek bir rakam. Ama gelin görün ki okulun 3 laboratuarından sadece 1 tanesindeki bilgisayarlar çalışabilir durumda. Bir tanesinde sadece öğretmen bilgisayarı çalışmakta (bizde dersi bu laboratuar da anlattık). Diğerinden laboratuar dan henüz haberim yok. Bizim dersi anlattığımız laboratuar projeksiyon ile duvara öğretmen bilgisayarının görüntüsü veriliyor komiktir ki görüntünün üç te biri tavana yansımakta bu yüzden ekrandakiler tam olarak görülemiyor. En azından önümüzdeki haftalarda bununla ilgili bir şeyler yapabilirim.

İlk hafta böyle geçti. Bakalım önümüzdeki haftalar neler getirecek...

Hiç yorum yok: